DANSA'T · Dansa i cultura del Pirineu a l'escola

DANSA'T 2022-2023
Escoles Mossèn Albert Vives, Pau Claris, la Salle de la Seu d’Urgell
Escola de Castell-Ciutat
Escola Arnau Mir del Pla de Salt Tirs
Escola de Tuixent
Escola d'Alàs
Escola Rosa Campà de Montferrer
Escola Sant Climent de Coll de Nargó


DANSA'T posa a l'abast la dansa tradicional del Pirineu als alumnes de les escoles del país. Aquest és un projecte dissenyat per dur-se a terme dins l'horari lectiu de cada escola, amb el propòsit de mostrar la nostra cultura al màxim d'escolars possibles.


DANSA'T és una activitat multi-disciplinària, que es pretén fer partícip a l'entorn educatiu més proper de l'alumne, començant per les àrees de Música i Educació Física en primera instància i d'altres assignatures com Català o Medi, mitjançant el contingut d'aquestes sessions.

Les danses que es treballen són majoritàriament del Pirineu, aprofitant el treball realitzat per l'Escola Folk del Pirineu en les edicions de BALLS I DANSES DEL PIRINEU, a més d'utilitzar d'altres balls o jocs dansats d'aquest o altres territoris. A més d'aprendre a ballar diferents danses pirinenques, les sessions estan pensades per enfortir el grup/classe mitjançant jocs dansats o altres tipus d'activitats de moviment.

Els destinataris directes d'aquest projecte són els alumnes de 5è de PRIMÀRIA (10-11 anys), perquè pensem que és en aquesta edats quan és més fàcil poder entendre i adquirir els coneixements que volem transmetre amb el projecte.

Dansa't és un projecte de present i de futur, ja que la idea és que sigui una proposta que any rere any sigui present a les escoles del Pirineu. Per aquest motiu, anirem sumant centres escolars i creant xarxa amb entitats culturals del nostre territori.Direcció: Ivan Caro

Amb la col·laboració de: