II Cicle de concerts 2024

Tot i que l’Escola Folk del Pirineu és un centre d’ensenyament de la música i dansa tradicionals,  enguany encetem  una programació de concerts durant el curs en diferents poblacions del nostre marc geogràfic.  Programarem cada any tres concerts de petit format per encabir tres formes i sensibilitats de  treballar al voltants de la música tradicional.

Concerts de petit format fàcils d’encabir  en espais no massa grans, com esglésies o espais socials municipals.

Al finals dels concerts, tast de formatges l'Abadessa de la Seu i cerveses El Gall Negre d' Arsèguel

Tots els concerts  són de franc

13 d'abril. 19:30 h

ERNEST SITGES, "EL PASTOR"

Cants i sons de muntanya

Església de sant Tomàs, Calbinyà. 


L'Ernest Sitges és pastor i músic de Bagà, bon coneixedor i gran amant de les cançons tradicionals de muntanya.  Va ser col·laborador del grup Surti com surti, dedicat a aquestes cançons i als balls de festa major, i ha amenitzat trobades populars amb els seu instruments.

Ernest Sitges, ens obrirà les portes a un univers sonor i a una saviesa ancestral lligada al món dels pastors. Música i història de la nostra cultura pirinenca vista i explicada de primera mà. 


11 de maig.  19:30h

JOANA DARK

Lo Secà

Montferrer (plaça de l'Església)

El proppassat mes de febrer, Joana Dark va publicar el seu segon disc, Lo secà.
Les fonts principals d'aquest nou projecte són ben variades. Cada cançó ha estat extreta d’una font diferent, submergint-se en la tradició oral, indagant en cançoners antics o recuperant cançons de les quals ja s’ha perdut registre.

El nucli neuràlgic d’aquest treball és la dona i el camp, així continua apostant per veus femenines que canten les cançons de les nostres avantpassades i ens recorden les seves vides. Aquesta vegada enfoca la tria de la majoria de  cançons a les terres de Ponent, al camp i la vida humil que abans es duia.

Joana Dark persisteix en anar teixint aquesta perspectiva entre passat i present, reivindicant l'agricultura  de secà i el llegat de cançons que van néixer d'ella.

8 de juny. 19:30h 

LOUP UBERTO & LUCAS RAVINALE

Viatge mental al nord d'Itàlia

Arsèguel (plaça de l'ajuntament)


El repertori del nord d'Itàlia (Bèrgam, Vall del Po, Piemont, Vèneto), tradicionalment cantat a capella per les padrines.  Pandeiros, tamburelli, tambors de fanfàrria i velles ràdios modificades ens duen a un estrany viatge on rugeixen les cançons de partisans i  pagesos.


Bucòlics i radicals, aquest duet ha trobat en les velles tarantel·les del nord d'Itàlia, els cant polifònics i les velles cançons on nodrir la seva poesia i   fibra experimentals,