XXI Colònies per a Joves Intèrprets Folk · 2022

Primer torn, del 26 de juny al 3 de juliol
Segon torn, del 15 al 22 de juliol

Suite 21: Música tradicional i popular de Colòmbia

Com en edicions anteriors, l’Escola Folk del Pirineu programa dos torns de Colònies per a la preparació del concert/ball que es presenta cada any el darrer dia del festival “TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU”, d’ Arsèguel.

ALLOTJAMENT
CASA DE COLÒNIES RIDOLAINA
de Bellver de Cerdanya
Si voleu més informació de l’allotjament, consulteu:
www.ridolaina.com

CONCERT: A ARSÈGUEL, diumenge 31 de juliol, a la cloenda del Festival TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU. ÉS MOLT IMPORTANT QUE HI ASSISTIU !!!

Amb el músics inscrits als dos torns, es crearà l’orquestra que haurà d’interpretar la suite de concert. Es crearan, també, diferents formacions que s’encarregaran del ball.

L’equip de l’Escola Folk del Pirineu prepara el repertori per l’espectacle tot arranjant-lo segons els diferents nivells tècnics i tipus d’instrumentació dels músics participants. Cada any, la suite gira al voltant d’un tema concret, sigui un viatge a una cultura determinada, personatges màgics, històries...


Enguany, SUITE 21: Música popular i tradicional de Colòmbia. Us endinsareu en la música dels diferents territoris colombians, oceà Pacífic, Atlàntic, selva, muntanyes... Tant els treballs escenogràfics com les diferents activitats de lleure, tindran com a referència, d’una manera o altra, Colòmbia.

Els professors coordinaran cadascuna de les seccions instrumentals i el treball d’orquestra. Aquests professors hauran preparat el repertori i l’adaptaran segons les característiques dels músics assistents. Cada dia i com a darrera activitat musical hi haurà l’assaig general d’orquestra.

Durant l’estada es treballarà en els diferents elements de l’escenografia que decorarà l’escenari del concert de presentació.

També, a part dels treballs musicals hi haurà diferents activitats de lleure. Els músics assistents estaran acompanyats en les activitats no musicals, en els àpats, pernoctacions... per monitors de lleure especialitzats.

Com en totes les edicions, Colònies per a Joves Intèrprets Folk compta amb la col·laboració de l’Associació “Arsèguel i els acordionistes del Pirineu” organitzadora del festival “TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU”


PREU

CURS: 340 € (305 € si tens descompte*)

+

ALLOTJAMENT: 232 € (pensió completa) /o/ 89,60 € (alumnes que no es queden a dormir, només dinars i berenars)

*El descompte s’aplica al darrer pagament i s’adreça a: Família nombrosa (3 o més fills); Família monoparental; Alumnes de l’Escola Folk del Pirineu, Amics del C.A.T.; alumnes dels Tallers del C.A.T., alumnes de l’AMTP, alumnes de les Escoles Municipals de Música de la Seu d’Urgell i Puigcerdà. A la butlleta ens heu d’especificar el supòsit de descompte . Famílies nombroses, envieu còpia del llibre de família. De quin centre sou alumnes...

PAGAMENTS

El pagament es farà en 4 terminis:

· 1r. Domiciliació bancària, 100 €

· 2n. Domiciliació bancària, 140 €

· 3r. ingrés bancari a la mateixa Casa de Colònies, el 30 de maig, 232 o 89,60 € (mitja pensió). Més endavant us enviarem el número de C/C de la Casa de Colònies.

· 4rt. en metàl·lic, a l’arribada a les colònies, 100 € o *65 €.


INSCRIPCIONS

Seguiu aquest enllaç i podreu accedir al formulari d'inscripció.

UNA MICA D'HISTÒRIA
Amb el temps i per diferents iniciatives pedagògiques, ens vam adonar que s’havia aconseguit que existís un nombrós grup de joves músics als nostres pobles i viles —de manera especial, Alt Urgell i Cerdanya— i l'any 2001 vam voler agrupar-los perquè toquessin plegats. Va ser un principi lent però en constant augment. Les nostres colònies van néixer sense tenir punts de referència on agafar-se però vam crear una manera de fer amb uns trets característics que hem mantingut fins ara: la convivència entre companys; una especialització, la música tradicional; interrelació entre joves de diferents edats i nivells tècnics; un objectiu, la interpretació d’un concert i un ball davant del públic Aquestes Colònies van iniciar-se l’any 2002 i des de la primera programació, l’equip escriu una suite de concert expressament per als joves músics inscrits. Una suite basada en temes tradicionals o d’autor però sempre des de la vessant de la música d’arrel. Amb tots els músics inscrits es forma una orquestra que és conduïda per un director...
Segueix llegint

Suites i orquestres

2002 Suite núm. 1 FREAK&DO FOLK (17 músics) Festa Major en un poble del Pirineu

2003 Suite núm. 2 UPALI FOLK (35 músics) La ruta de l’acordió

2004 Suite núm. 3 DO-RE-MI-FA-FOLK (49 músics) Pirineus

2005 Suite núm. 4 FOT-LI FOLK (57 músics) Éssers fantàstics del Pirineu

2006 Suite núm. 5 SOM ES FOLK (73 músics) Europa. Tradicions musicals

2007 Suite núm. 6 TO CATALÀ (87 músics) Un tomb pels Països Catalans

2008 Suite núm. 7 A CONTRACORRENT ( 91 músics) Rius i músiques del món

2009 Suite núm. 8 PICA BEN FOLK (117 músics) Feines i oficis

2010 Suite núm. 9 A PEU DE MUNTANYA (121 músics) El Piemont. La seva cultura i música

2011 Suite núm. 10 10 N’HI DO (125 músics) La suite 10

2012 Suite núm.11 LA COIXA ( 128 músics) Mestres solistes (amb el grup Kaulakau)

2013 Suite núm. 12 LLUMS DEL NORD (124 músics) Suite nòrdica

2014 Suite núm. 13 EL VERS DINS LA MUNTANYA (134 músics) Suite pirinenca (literatura i cançó popular)

2015 Suite núm. 14 ORQUESTRA DÉJÀ VU (123 músics) Grups i solistes folk (anys 60-70)

2016 Suite núm. 15 O PATO DO SEGRE (129 músics) Cultura i música popular del Brasil

2017 Suite núm. 16 LA IL·LEGAL DEL PIRINEU (118 músics) Canvis i moviments socials

2018 Suite núm. 17 ORQUESTRA VA D’ÒC (118 músics) Música tradicional d’Occitània

2019 Suite núm. 18 ORQUESTRA MIGRASONS (134 músics) Cruïlles i camins (migracions humanes

2020 Suite núm. 19 COVID-19 (115 músics) Música tradicional i popular de Grècia

2021 Suite núm. 20 ORQUESTRES PIRINENQUES (133 músics) Pirineus, de l'Atlàntic a la Mediterrània
Euskal Herria, Aragó, Occitània i Catalunya


Un equip format per una vintena de persones es responsable de les diferents tasques de les colònies (professors de les diferents seccions instrumentals, monitors de lleure, escenografia, imatge i xarxes, allotjament i cuina...