XX Colònies per a Joves Intèrprets Folk

amb la participació de l'Orquestrina TRAMA
Suite núm. 20: Pirineus, de l'Atlàntic a la Mediterrània

Primer torn, del 25 de juny al 2 de juliol
Segon torn, de l'11 al 18 de juliol


Com en edicions anteriors, l' Escola Folk del Pirineu ha programat dos torns de colònies en els quals es treballarà el concert/ball que es presentarà, com cada any, durant la cloenda del festival "Trobada amb els acordionistes del Pirineu", a Arsèguel.

Amb els músics inscrits es crearà l'orquestra que haurà d'interpretar la suite de concert. Es formaran, també, diferents grups que es faran càrrec del repertori del ball.

L'equip de l' Escola Folk del Pirineu està preparant el repertori —arranjant i orquestrant— adaptant-lo segons els diferents nivells tècnics i tipus d'instrumentació dels músics participants. Cada any, la suite gira al voltant d'un tema concret, sigui un viatge a una cultura determinada, personatges màgics, fets històrics...

Enguany, treballarem la Suite núm. 20: Pirineus, de l'Atlàntic a la Mediterrània amb la participació de l' Orquestrina TRAMA. Us endinsareu en la música de les diferents cultures de la serralada dels Pirineus, Euskal Herria, Aragó, Occitània-Val d'Aran i Catalunya. Tant els treballs escenogràfics com les diferents activitats de lleure, tindran com a referència, d'una manera o altra, el Pirineu, la seva cultura i les seves llengües —basc, aragonès, occità i català—.

Els professors coordinaran cadascuna de les seccions instrumentals i el treball orquestral. Cada dia, com a darrera activitat musical hi haurà l'assaig general d'orquestra.

Durant l'estada es treballarà en els diferetns elements escenogràfics que acabaran decorant l'escenari del concert de presentació.

També, a part dels treballs musicals hi haurà diferents activitats de lleure. Els músics assistents estaran acompanyats en les activitats no musicals, en els àpats, a l'hora d'anar a dormir... per monitors de lleure especialitzats.

Com en totes les edicions, les Colònies per a Joves Intèrprets Folk, compten amb l'estreta col·laboració de l' Associació "Arsèguel i els acordionistes del Pirineu", organitzadora del festival TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU.

ALLOTJAMENT: CASA DE COLÒNIES RIDOLAINA de Bellver de Cerdanya
Si voleu més informació, consulteu: www.ridolaina.com

PREUS
CURS, 335 € (300 € si teniu descompte*) + ALLOTJAMENT: 228 € (pensió completa) o 88 € (alumnes que no es queden a dormir —només dinars i berenars—).

Els descompte s'aplica en el darrer pagament i en tenen dret: famílies nombroses (3 o més fills); famílies monoparentals, alumnes de l'Escola Folk del Pirineu, Amics del C.A.T., alumnes dels Tallers del C.A.T., alumnes de l'AMTP, alumnes de les Escoles Municipals de Música de la Seu d'Urgell i Puigcerdà, alumnes del Conservatori dels Pirineus. En el moment de fer la inscripció heu d'especificar el supòsit de descompte. Famílies nombroses, envieu còpia del llibre de família. D'on sou alumnes...

PAGAMENTS
El pagament es farà en 4 terminis
1r.
Domiciliació bancària, 20 de gener, 100 €
2n.
Domiciliació bacària, 5 d'abril, 135 €
3r.
Ingrés bancari a la mateixa Casa de Colònies, a partir del 30 de maig, 228 € o 88 € (mitja pensió). Més endavant us enviarem el número de C/C de la Casa de Colònies.
4rt. en metàl·lic, a l'arribada a les colònies, 100 € o *66 €

INSCRIPCIÓ
Heu d'omplir la BUTLLETA D'INSCRIPCIÓ

LES PLACES SÓN LIMITADES. Cal enviar correu a tramcat@tradicionarius.cat o trucar al 93 218 44 85 (C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius), per assegurar si hi ha places disponibles.

En el moment de la inscripció prevaldrà l'assistència al concert del diumenge, 25 de juliol

RECORDEU !
Abans de fer la inscripció, consulteu di hi ha places disponibles a:
tramcat@tradicionarius.cat · 93 218 44 85


UNA MICA D'HISTÒRIA
Amb el temps i per diferents iniciatives pedagògiques, ens vam adonar que s’havia aconseguit que existís un nombrós grup de joves músics als nostres pobles i viles —de manera especial, Alt Urgell i Cerdanya— i l'any 2001 vam voler agrupar-los perquè toquessin plegats. Va ser un principi lent però en constant augment. Les nostres colònies van néixer sense tenir punts de referència on agafar-se però vam crear una manera de fer amb uns trets característics que hem mantingut fins ara: la convivència entre companys; una especialització, la música tradicional; interrelació entre joves de diferents edats i nivells tècnics; un objectiu, la interpretació d’un concert i un ball davant del públic Aquestes Colònies van iniciar-se l’any 2002 i des de la primera programació, l’equip escriu una suite de concert expressament per als joves músics inscrits. Una suite basada en temes tradicionals o d’autor però sempre des de la vessant de la música d’arrel. Amb tots els músics inscrits es forma una orquestra que és conduïda per un director...
Segueix llegint

Suites i orquestres

2002 Suite núm. 1 FREAK&DO FOLK (17 músics) Festa Major en un poble del Pirineu

2003 Suite núm. 2 UPALI FOLK (35 músics) La ruta de l’acordió

2004 Suite núm. 3 DO-RE-MI-FA-FOLK (49 músics) Pirineus

2005 Suite núm. 4 FOT-LI FOLK (57 músics) Éssers fantàstics del Pirineu

2006 Suite núm. 5 SOM ES FOLK (73 músics) Europa. Tradicions musicals

2007 Suite núm. 6 TO CATALÀ (87 músics) Un tomb pels Països Catalans

2008 Suite núm. 7 A CONTRACORRENT ( 91 músics) Rius i músiques del món

2009 Suite núm. 8 PICA BEN FOLK (117 músics) Feines i oficis

2010 Suite núm. 9 A PEU DE MUNTANYA (121 músics) El Piemont. La seva cultura i música

2011 Suite núm. 10 10 N’HI DO (125 músics) La suite 10

2012 Suite núm.11 LA COIXA ( 128 músics) Mestres solistes (amb el grup Kaulakau)

2013 Suite núm. 12 LLUMS DEL NORD (124 músics) Suite nòrdica

2014 Suite núm. 13 EL VERS DINS LA MUNTANYA (134 músics) Suite pirinenca (literatura i cançó popular)

2015 Suite núm. 14 ORQUESTRA DÉJÀ VU (123 músics) Grups i solistes folk (anys 60-70)

2016 Suite núm. 15 O PATO DO SEGRE (129 músics) Cultura i música popular del Brasil

2017 Suite núm. 16 LA IL·LEGAL DEL PIRINEU (118 músics) Canvis i moviments socials

2018 Suite núm. 17 ORQUESTRA VA D’ÒC (118 músics) Música tradicional d’Occitània

2019 Suite núm. 18 ORQUESTRA MIGRASONS (134 músics) Cruïlles i camins (migracions humanes

2020 Suite núm. 19 COVID-19 (115 músics) Música tradicional i popular de Grècia

Enguany havíem preparat el concert dedicat a la música tradicional i popular de Grècia però pels protocols sanitaris a causa de la pandèmia del covid-19 vam haver de plantejar canvis respecte de la idea original amb un repertori alternatiu —també de Grècia— per poder fer viable l’ estada i el treball dels joves músics assistents. El mes de març teníem 135 inscrits i finalment vam fer l’activitat amb 115.

Un equip format per una vintena de persones es responsable de les diferents tasques de les colònies (professors de les diferents seccions instrumentals, monitors de lleure, escenografia, imatge i xarxes, allotjament i cuina...